En Kurs i Mirakler

Visst låter det fantastiskt? En kurs i mirakler. Du är ett mirakel, därför är det en kurs i att hitta hem till dig själv- att återskapa kontakten med din själ och dig själv.

Jag kom i kontakt med En kurs i Mirakler när jag gick Christina Grossis utbildning i just EKIM. Som titeln antyder är Kursen genomgående upplagd som ett läromedel. Den består av tre böcker: en textbok, en arbetsbok, och en handledning för lärare. Det är ingen bok du läser för att sedan lägga på hyllan, den blir en vän och stöttepelare för livet. En bok du kan söka de svar du längtat efter men som du egentligen redan har inom dig. Det är en bok att läsa för att vända hem till dig själv och hitta tillbaka till dig inre kraft.

ryan-moreno-99460-unsplash

Hur kom då boken till?

En kurs i Mirakler är nerkanaliserad av Helen Schucman och William Thetford, professorer i medicinsk psykologi vid Columbiauniversitetets institution för medicin och kirurgi i New York City. De var allt annat än andliga och levde ett liv långt ifrån det som EKIM förespråkar. Deras inbördes för- hållande var svårt och ofta ansträngt, och de var måna om att få personligt och yrkesmässigt erkännande och status. På det hela taget styrdes deras liv till stor del av världsliga värderingar i en yttre verklighet. Helen, som var den som tog emot materialet, beskriver sig själv så här:

”Som psykolog och lärare, teoretiskt sett konservativ och ateistisk i trosfrågor, arbetade jag i en prestigefylld och mycket akademisk miljö. Plötsligt inträffade något som satte igång en kedja av hän-delser som jag aldrig skulle ha kunnat förutse. Chefen på min av- delning tillkännagav oväntat att han var trött på de ilskna och aggressiva känslor som återspeglades i våra attityder, och slutade med att säga “det måste finnas ett annat sätt“. Som på en given signal gick jag med på att hjälpa honom att finna det. Uppenbar ligen är den här Kursen detta andra sätt”.

Trots att deras avsikt var allvarlig hade de svårigheter att komma igång med sina gemensamma åtagande att hitta detta andra sätt. Men – de hade visat en villighet att leva och arbeta på ett annat sätt, och denna villighet är tillräcklig för att komma i kontakt med de högre dimensionerna och universums plan.

Helen började därefter att drömma symboliska drömmar och fick till sig egendomliga bilder. Hon hörde därefeter en röst som en inre diktamen och skrev ner det hon fick till sig. Skrivandet var aldrig automatiskt. Det kunde avbrytas när som helst och senare återupptas. Helen fortsatte att skriva ner det hon fick till sig och läste dagen efter upp det för Bill som skrev ner det på en skrivmaskin. Hela processen tog ungefär sju år. Textboken kom först, sedan arbetsboken, och sist handledningen för lärare.

mohamed-nohassi-739370-unsplash

Kursen gör en grundläggande åtskillnad mellan det verkliga och det overkliga; mellan kunskap och varseblivning. Kunskap är sanning, under en enda lag, kärlekens eller universums lag. Sanningen är oföränderlig, evig och entydig. Du känner inte alltid igen den, men den kan inte förändras. Den är bortom vad du kan lära dig, eftersom den är bortom tid och förlopp. Den har ingen motsats; ingen början och inget slut. Den enbart är. Varseblivningens värld, å andra sidan, är en värld av tid, av förändring, av början och av slut. Den grundar sig på tolkning, inte på fakta. Den är en värld av födelse och död, byggd på övertygelsen om brist, förlust, separation och död.

Men slutligen är kursen en lektion i att hitta sin egen inre lärare. Att hitta sin egen inre röst och förståelse för vem du i sanning är. En hjälp att hitta tillbaka till kärleken och ljuset.

Text: Moa Nilsson
Bilder: Unsplash.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s