Hitta din passion – åtta frågor att ställa dig!

kinga-cichewicz-519998-unsplash

Får du söndagsångest? Känner du att du går på tomgång utan att riktigt få LEVA under vardagarna? Du kanske dagdrömmer du dig igenom dagarna på din arbetsplats och önskar att du fick jobba med det du drömmer om. Känner du igen dig? Men, hur vet man egentligen vad man vill göra med sitt liv? I ett liv som drivs av prestationer både privat och i arbetslivet kan det vara svårt att inte bli för uppslukad i vad den yttre världen säger åt oss att göra istället för att sätta oss själva och våran längtan, unika gåvor och drömmar få visa vägen mot framtiden. Eftersom att vi alltid har blivit styrda av det yttre kan vi ha tappat bort vår passion, men var så säker på att så snart du ger dig själv tid att utforska din inre längtan så kommer fröet att gro och du kommer likt en blomma att slå ut i din fulla kraft. Du kommer att LEVA ditt liv och göra det du älskar!

Men hur gör man då för att hitta sin passion? Nedan är åtta frågor som kan hjälpa dig på traven! Ta en härlig stund för dig själv inför det nya åter. Tänd några ljus, drick en kopp te och fördjupa dig i dig själv.

ivana-cajina-794814-unsplash

1. Vad får dig att le?
Att våga göra det som gör dig lycklig är ett underbart sätt att ta reda på varför du finns. Tänk på något som du gör, eller har gjort tidigare, och som ger dig ett leende på läpparna.

2. Vad är lätt för dig?
Det som du tycker är lätt att göra kommer att vara besläktat med din passion. Det är svårt att hata något som du har lätt för att göra.

3. Vad sprakar igång din kreativitet?
Tänk på något i ditt liv som alltid verkar få din horisont att bli större, något som alltid ger dig nya, roliga och spännande idéer. Det som får dig att bli kreativ är garanterat något som du har passion för.

4. Vad skulle du kunna göra gratis?
Tänk på något som du skulle älska att göra även om du inte fick betalt för det. Tänk på något som du ser fram emot att göra, något som du önskar att du kunde göra hela tiden.

5. Vad gillar du att prata om?
Det här kanske du inte är medveten om, men ett bra sätt att ta reda på vad som ligger dig allra närmast om hjärtat är att fråga dina vänner. Fråga dem vad de tror att du gillar att prata om mest, vilka ämnen som får dina ögon att brinna och som ändrar ditt beteende.

6. Vad får dig att bli orädd för att misslyckas?
När du gör det du har passion för, så har du totalt förtroende för dina förmågor. Det gör att du inte är orolig för att misslyckas eftersom du känner att du inte ens kan misslyckas när du gör det du älskar att göra.

7. Vad skulle du ångra att du inte har provat?
Om du stod i slutet av livet, vad skulle du ångra att du inte hade försökt göra? Vad skulle du ha gillat att göra som du inte fick chansen till?

8. Ta reda på vad du inte vill göra!
För att hitta vad man egentligen är menad att göra gäller det att vara orädd och testa sig fram. Testa olika jobb, gå en kurs, läs böcker och lär dig om ämnen som intresserar dig. Varje steg du tar är ett steg närmare att hitta just din passion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s