Nymåne den 6/1 – dags att sätta dina intetioner för det nya året!


Ikväll är en magisk kväll för att sätta dina intentioner för 2019! Ikväll, den 5 januari är årets första nymåne som ligger i stenbockens täcken. Denna nymåne är även en solförmörkelse, d v s Månen passerar mellan Jorden och Solen. Årets första nymåne omfattar inte bara solen och månen i stenbocken uta också: Merkurius, Sathurnus, Pluto och Södra Noden. Med alla dessa himlakroppar i detta täcknets sfär så inleds året med mycket saturnus och stenbocksenergi. Saturnus/Stenbocken handlar om strukturering och ansträngning, att göra saker fokuserat men inte stressa. Det är det mest målorienterade tecknet i zodiaken och ökar chanserna för att manifestera och nå sina mål på lång sikt. Det står även för viljan att stiga över berg och övervinna sina begränsngar.

Har du inte satt dina mål och intentioner för 2019 än, nu är den perfekta tiden att göra det! Denna nymåne är en perfekt tid för att sätta och satsa på konkreta mål då energin verkar för att verkligen manifestera dem på sikt. Nu är en tid för att verkligen fundera över vad du vill ha ut av ditt liv och vad just DU vill uppnå. En tid att kasta bort allt gammalt som inte tjänar dig längre och ge pats åt nya intentioner. Har du ett projekt du drömmer om att starta? En ny vana du vill ha in i ditt liv? Dessa dagar har en kraftfull energi som är till hjälp om du vill starta ett nytt drömprojekt!

Ett kraftfullt sätt för att befästa sina intentioner och mål är att göra en ritual. Nedan är ett tips på en nymåneritual du kan göra för att få skjuts av de starka energier som är i omlopp:

1. Sätt dig ner och andas i tysthet

Stäng av din mobil och ta fem djupa andetag så att du känner dig avslappnad. Håll andan i fem sekunder per andetag och försök att bara tänka på dess renande effekt.

2. Tänd ett ljus

Ett ljus kan ha ytterligare lugnande effekt och kopplas ihop med en förstärkt intuition. Intuition kan vara en stor hjälp när det handlar om att lägga gammalt bakom sig och släppa in nytt.

3. Gör en hjärtöppnande ljus meditation

Sätt dig i meditation, antingen en guidad eller bara lyssna på lugn skön musik. Föreställ dig nu hur du hämtar hem ljuset från månen som sprider sig i hela din kropp, när du andas in, från kronscakrat, ner i hjärtat, ut i armar, mage och ända ner till dina fötter. Föreställ dig hur allt gammalt, som inte längre tjänar dig, följer med i utandningen och försvinner bort. Sitt så i några minuter och föreställ dig att du är helt omsluten av vitt ljus.

4. Skriv ner dina intentioner för 2019

Skriv ner dina intentioner och mål för det nya året, i en positiv och öppen anda. Nymånen om att sätta fart på dina nya intentioner. Det handlar om att affirmera helt utan gränser, så oroa dig inte om det du skriver verkar orealistiskt just då. Allt ska uttryckas positivt för att vårda den nya energin som du välkomnar. Låt hjärtat tala!

4. föreställ dig att du har uppnått dina intentioner

Föreställ dig nu hur mycket bättre ditt liv skulle vara när du har uppnåt dina intentioner. Låt hjärtat riktigt svälla av lycka över hur bra det känns.

5. Berätta högt för månen om din intention och lägg ditt block öppet i månskenet

Läs ut dina nedskrivna intentioner och mål högt och tydligt för att verkligen befesta dem för dig själv och universum. Lägg gärna ut blocket eller arket i månskenets ljus för att få dem befästa av nymånens kraft.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s